воскресенье, 28 октября 2018 г.

Сервіси для створення презентацій

СЕРВІСИ ДЛЯ СТВОРЕННЯ ПРЕЗЕНТАЦІЙ


Вдала презентація - це половина успіху при просуванні товару, виступі на конференції або будь-якому іншому навчальному заході. У сучасному світі створювати презентації доводиться всім: і керівникам компаній, і маркетологам, і фахівцям з продажу, і студентам, і викладачам. Спростити процес покликані спеціальні інструменти і сервіси, яких існує достатня кількість. У цій доповіді зібрані деякі рішення, які допоможуть вам створювати і редагувати презентації.

1. Prezi
Цей модний в Європі хмарний сервіс для створення інтерактивних презентацій в режимі онлайн вже полюбився і нашим клієнтам. Він пропонує велику кількість цікавих рішень для візуалізації контенту через використання медіафайлів, векторної та іншої графіки. Крім того, тут вам буде запропоновано безліч заготовок, стилів і шаблонів, які прикрасять ваш контент і додадуть презентації жвавості.

Особливість сервісу — послайдові переходи і система масштабування (наближення, поворот і віддалення окремих об'єктів). Ресурс хоч і англомовний, але інтуїтивно зрозумілий у використанні і відмінно підходить для візуального супроводження онлайн-виступів. Всього декілька хвилин і презентація із стильним дизайном готова.

Серед переваг Prezi можна виділити можливість спільної роботи над проектом декількома користувачами, публікацію готової презентації в блозі або на сайті, збереження презентації для автономного показу без використання інтернету. Є безкоштовний тестовий період на місяць.

2. Документи Google (Google Docs)

Сьогодні це найпопулярніша альтернатива PowerPoint. Презентація, створена в хмарному сервісі Google Docs — просте і зручне рішення для тих, у кого немає офісних пакетів. Всі потрібні інструменти завжди під рукою, а явною перевагою буде можливість ділитися проміжними результатами з колегами та слухачами, обговорювати деталі проекту в режимі онлайн, зберігати презентації у віртуальному файл-менеджері..

Готові презентації завантажуються, як у форматі PDF (потім їх зручно роздрукувати), так і в форматі PPTX, який підходить для Power Point. Тут доступні основні функції з оформлення презентацій, кілька шаблонів дизайну, різноманітні шрифти, анімаційні ефекти та інші виразні інструменти.

Хоча в Google Docs і відсутні новомодні навороти, а функціональні можливості обмежені, творча людина завжди знайде вихід і зробить цікаву і красиву слайд-презентацію для свого вебінару. І це абсолютно безкоштовно!

 3. Haiku Deck

Цінителям мінімалізму сюди! Haiku Deck — це максимально спрощений ресурс для швидкого створення барвистих презентацій. Що стосується інтерфейсу і юзабіліті, то сервіс побудований просто ідеально — у вас не піде жодної зайвої хвилини на знайомство з ним. Ви запускаєте редактор і відразу ж починаєте вставляти свої заголовки, зображення і тексти на слайди. Ніяких проблем! Користувачі, які звикли робити презентації в PowerPoint, відчувають повне полегшення, коли запускають Haiku Deck.
З його допомогою дуже просто оформити слайди для онлайн-виступу. Головна концепція — стиль мінімалізм (мінімум інформації на слайді). Тут не вийде задіяти складний графік, музику або відео. Сервіс дозволяє створювати презентації формату «картинка + текст», чого часто буває цілком достатньо для тьюторів та ведучих онлайн-заходів.
Незважаючи на всю свою простоту і обмежені можливості, безкоштовна версія Haiku Deck надає всі необхідні функції,
включаючи вибір тем оформлення, фонові зображення, якісні шаблони, різні типи заголовків, вставку тексту, графіків і діаграм.

4. Easel.ly
пропонує безліч безкоштовних шаблонів для створення інфографіки. Всі структурні елементи майбутньої інфографіки можна налаштувати і відредагувати на свій смак.

У цьому сервісі є також бібліотека готових форм, стрілок, покажчиків і ліній для створення блок-схем, легке налаштування колірних палітр і шрифтів. Також наявна можливість додавати власну графіку для оформлення.

5. Piktochart
Інструмент безкоштовного створення інфографіки та схем для презентацій на основі введених даних. У нього є власний редактор схем і кольорової палітри, набір шрифтів і можливість завантаження фонів, форм і картинок.

Шаблони для підготовки інфографіки оснащені схематичною сіткою для того, щоб редагування та розміщення елементів було пропорційним.

У безкоштовній версії пропонується три базових шаблони.

 6. Infogr.am
Безкоштовний інструмент для створення схем, графіків і карт з можливістю завантаження відео та фото для створення інтерактивної інфографіки.

Всі дані для готової інфографіки вносяться в таблицю, що нагадує собою Excel. Їх можна редагувати в будь-який момент, а вбудований генератор автоматично оновить готову інфографіку. Після завершення всіх правок результат можна опублікувати на сайті Infogram, вбудувати код інфографіки в свій сайт або блог, а також поділитися посиланням із друзями за допомогою соціальних мереж.


7. GoAnimateСервіс допоможе вам створити сюжетну розповідь або історію, яка буде відбуватися з героєм.
У програмі є безліч анімованих персонажів, чоловічків. Ви можете самі задавати їх поведінку і дії. Для цього потрібно використовувати готові шаблони: герой може стрибати, бігати, говорити. Для прикладу подивіться анімаційне відео, створене в програмі.

 Для початку роботи потрібно зареєструватися на сайті: ввести ім'я, прізвище, назву компанії, вашу посаду і телефон. На електронну пошту прийде лист з посиланням для активації. Після - ви можете відразу перейти до створення відео. Є кілька стилів: бізнес, інтерактивна дошка, відеоінфографіка. А ще можна перемістити вашу презентацію, зроблену в Power Point в програму.

Після вибору шаблону ви потрапляєте на відеодоріжку, схожу на доріжки з професійних програм для монтажу. Ви можете додавати різні «сцени» з шаблонів або ж використовувати свої фотографії, текст, аудіо, музику, записати голос. Інтерфейс досить простий, а для кожної дії є підказки.
Мінус в тому, що сервіс англомовний, але підтримує введення тексту російською мовою. Базова підписка коштує $39 на місяць. Готовий ролик можна вбудувати на сайт, завантажити з високою роздільною здатністю або опублікувати в соціальних мережах. Протягом 14 днів сервісом можна користуватися безкоштовно.

8. «Поясняшки»
Це російськомовна програма, правда, працює тільки на платформі iOS для iPad. За допомогою неї можна створити мальоване відео і розповісти історію. Використовується принцип скрайбінга - зображення (малюнок від руки) створюється на ваших очах, і ваша мова синхронізується з появою малюнка.

Якщо ви не вмієте добре малювати - не страшно. Нехай це будуть начерки, схожі на дитячі малюнки, але навіть вони будуть виглядати в програмі привабливо. Можете піти іншим шляхом: писати слова, формули, терміни або схеми.

Програма коштує $1,72. Завантажити її можна в AppStore. До речі, на сайті сервісу написано, що творці готові до співпраці з фахівцями з краудфандінгом і інтернет-маркетологами.

9. SparkolPro

У цій програмі теж можна навчитися робити мальовані відеоролики. Весь сюжет буде покроково промальований від руки. Програма не працює онлайн, її потрібно встановити на свій комп'ютер. Безкоштовна пробна версія буде доступна протягом 7 днів.

Спочатку ви повинні зареєструватися: введіть ім'я, адресу електронної пошти, на неї вам надійде лист з підтвердженням, після підтвердження програма автоматично встановиться на комп'ютер. Установка займе кілька хвилин.

Після цього ви знову повинні ввести адресу і пароль. Вам відразу запропонують подивитися короткий навчальний ролик. Інтерфейс зрозумілий, але шаблони досить примітивні і умовні (хоча бібліотека велика, але вибрати виявляється не просто). Вибравши один з них, ви можете також додати текст або музику. У ролику рука намалює вам цей шаблон, а програма сама змонтує відео.

У вікні редактора немає кнопки «скасувати дію», потрібно скористатися ножицями, щоб видалити будь-якої елемент. Інтерфейс тільки англомовний. На сайті сервісу є повноцінна стрічка з новими відеооглядами, розпродажами тренінгів по мальованому відео і різними інструкціями про те, як працювати з програмою.


Список використаних джерел:
10.                       https://www.sparkol.com/en/
11.                       https://xplainto.me/
12.                       https://infogram.com/app/#/library
13.                       https://piktochart.com/

Комментариев нет:

Отправить комментарий