воскресенье, 28 октября 2018 г.

ОГЛЯД ОНЛАЙН СЕРВІСІВ ДЛЯ СТВОРЕННЯ ТЕСТІВ І ОПИТУВАНЬ


ОГЛЯД ОНЛАЙН СЕРВІСІВ ДЛЯ СТВОРЕННЯ ТЕСТІВ І ОПИТУВАНЬ


Kahoot!
Цей сайт допоможе провести контрольні роботи, зрізи знань, тести й оцінювання в ігровій формі. На Kahoot! вчитель може створити опитування з будь-якої теми, однак попередньо йому потрібно зареєструватися.

Запитання тестів відображатимуться лише на вчительському екрані — ноутбуці чи проекторі. А на гаджетах дітей будуть тільки чотири варіанти відповіді, з яких треба обрати правильний.


Викладач може робити опитування яскравими, що подобається дітям: додавати фото, малюнки, відео чи графіку. Також є можливість увімкнути на сайті режим усіляких бонусів, наприклад — додаткові бали за швидкі відповіді. Це перетворить навіть складний іспит на цікаве змагання.
  
До речі, на сайті вже є багато готових тестів, якими можна скористатися. Вони — англійською мовою.

Поіменні відповіді викладач бачить одразу, а також може скачати результати контрольної у формі таблиці.


Plickers

Ця програма зручна тим, що для її використання не потрібно, щоб гаджети були в усього класу. Достатньо, щоб смартфон чи планшет мав вчитель.

Схема створення опитування проста: вчителю потрібно завантажити в мобільний додаток запитання з варіантами відповідей і роздрукувати для учнів картки з QR-кодами. Вони вже готові для скачування на сайті.

Кожна картка має персональний номер, тому її легко закріпити за окремою дитиною. Це чотирикутне зображення, де з кожного боку стоїть літера a, b, c чи d. Літери відповідають варіанту відповіді з тесту.


Під час уроку викладач ставить запитання, а діти піднімають вверх свої картки. Треба пояснити учням, що під час опитування слід підняти картку так, щоб правильна, на їх думку, літера була зверху.

Щоб перевірити результати, вчителю достатньо навести свій смартфон на клас — програма відсканує всі результати відразу. Викладач може не розголошувати, хто відстав у тесті, та не ставити оцінок, однак сам матиме повний аналіз того, як клас засвоїв тему.

Quizalize
Це онлайн-конструктор різноманітних навчальних вікторин, тестів та ігор. Його особливість у тому, що на запитання, які завантажив вчитель, учні можуть відповідати як у класі, так і вдома. Тобто немає необхідності, щоб усі діти проходили опитування одночасно. Отож Quizalize можна використовувати і для контрольних робіт, і для домашніх завдань.

Вчитель може зайти в тест зі свого комп’ютера в будь-який момент і подивитися на прогрес усього класу чи окремих учнів.

Учень після кожного запитання і сам бачить, чи правильно відповів та скільки балів отримав за відповідь. При цьому програма враховує швидкість, з якою зреагувала дитина.

Щоб школярі не боялися помилок чи реакції однокласників, кожному учаснику опитування можна дати нікнейм чи умовний номер. Хто є хто — знатиме лише вчитель.

Mentimeter
Cервіс для створення та проведення опитувань. Вчитель у кілька кліків може завантажити на сайт одне чи декілька запитань. А потім дає учням посилання з кодом доступу чи можливість сканувати QR-код.
  
Це може бути, наприклад, тест з історії України з кількома варіантами відповідей. Приміром, у якому році сталася та чи інша подія. А може бути просте опитування, що дає змогу проаналізувати настрій аудиторії. Наприклад: «Чи зрозуміли ви нову тему?»

Вчитель визначає, скільки часу клас має на те, щоб відповісти. А також обирає, у якому вигляді хоче отримати відповіді від аудиторії: просто кількість голосів, процентне співвідношення, діаграма, «хмара слів», графік. Далі учні відповідають зі своїх смартфонів та планшетів.

Важливе уточнення — сервіс не персоніфікований (вчитель не бачить, хто з учнів як відповів). Тому для оцінювання успішності не підійде. Однак може допомогти відслідкувати динаміку засвоєння матеріалу, оскільки результати кожного опитування зберігаються. А учні відповідають більш розкуто, коли знають, що за неправильну відповідь ніхто не дорікатиме.
  
Nearpod
Це сервіс для створення презентацій, на основі яких можна провести цілий інтерактивний урок або ж просто опитування.

Вчитель робить презентацію на певну тему, а код доступу до неї надсилає учням. Діти можуть відкрити роботу безпосередньо на уроці зі смартфонів, планшетів чи комп’ютерів.

Сайт дає змогу додавати до презентацій не лише фото, відео та графіки, а й запитання. Таким чином, на дітей психологічно не тисне атмосфера опитування. Вони просто переглядають цікавий контент, а заразом обирають правильні відповіді до тестів.

Є також можливість створювати відкриті запитання, тобто такі, де дитині треба записати власний варіант відповіді чи просто висловити свою думку з певного приводу. Або навіть намалювати малюнок замість текстової відповіді.

Вчитель бачить онлайн і відповіді кожного окремо, і загальну ситуацію в класі.

Список використаних джерел:
5.     https://kahoot.it/




Огляд он-лайн сервісів для створення презентацій

Огляд он-лайн сервісів для створення презентацій


Створення презентацій завдяки коду HTML та CSS . Виведення презентації за допомогою браузера
Є дуже цікавий спосіб створення презентацій за допомогою бібліотеки Javascript. За допомогою даної бібліотеки ви можете створювати дуже незвичайні презентації HTML, вибирати вподобані ефекти переходу, вибирати тему оформлення з уже наявних (їх всього 8), збільшувати будь-який елемент презентації, вставляти «вертикальні» (слайди між лівим і правим слайдом) слайди, фонові переходи , а також багато іншого.
Але спочатку треба знайти спеціальний архів, де будуть усі необхідні папки з кодами для створення самих анімацій та переходів. Назва цієї бібліотеки Reveal.js та ії можна знайти у вільному доступі в Інтернеті.
Спочатку треба підключити необхідні стилі і плагіни до нашої презентації. Між тегами <head> підключіть вподобану тему оформлення (default, sky, beige, simple, serif, night, moon та solarized.). Який стиль як виглядає ви можете побачити у вигляді мініатюр нижче:

Тобто, якщо ви хочете підключити тему оформлення «Sky», необхідно прописати наступне:
<link rel="stylesheet" href="css/reveal.min.css">  
<link rel="stylesheet" href="css/theme/sky.css" id="theme">

А перед тегом </body> ще декілька строк:
<script src="lib/js/head.min.js"></script>  
<script src="js/reveal.min.js"></script>

Також ця бібліотека має ще багато цікавих функцій, завдяки яким можна створювати креативні презентації без допомоги PowerPoint. Про всі я звісно розповісти не встигну, але якщо поглиблюватися у вивчення та дослідження цієї бібліотеки коду HTML, то можна створити щось дійсно цікаве и вивести це прямо через браузер.

Висновок:
Мені цей плагін дуже сподобався, так як він дозволяє створювати прості і в той же час красиві презентації. Також презентацію можна дивитися використовуючи клавіатуру (стрілочки «вліво», «вправо», «вгору» і «вниз»). Ось плюси і мінуси, які я виділив. Створення презентацій на HTML не так вже й складно!

Плюси:
    + Презентації не перенасичені ефектами;
    + Швидка зміна стилів;
    + Вертикальні слайди (я думаю вони заслуговують на окрему увагу);
    + Збільшення певного елемента;
    + Поелементне поява;
    + Підсвічування синтаксису;
    + Розмістити онлайн;

Мінуси:
    - необхідно знати HTML (хоча б основи);
    - не дуже легке підключення додаткових функцій (збільшення, підсвічування коду) для звичайного користувача.

Отже я вважаю, що створення презентацій завдяки HTML та спеціально створеної для цього бібліотеки Reveal.js може стати у нагоді для досвідченого користувача коду HTML.
Презентації створені завдяки сервісам Google
Але справді корисним он-лайн аналогом PowerPoint є GoogleПрезентації. Ним користується вже багато користувачів зі всього світу. Презентація, створена в хмарному сервісі Google Docs — просте і зручне рішення для тих, у кого немає офісних пакетів. Всі потрібні інструменти завжди під рукою, а явною перевагою буде можливість ділитися проміжними результатами з колегами та слухачами, обговорювати деталі проекту в режимі он-лайн, зберігати презентації у віртуальному файл-менеджері.
Готові презентації завантажуються, як у форматі PDF (потім їх зручно роздрукувати), так і в форматі PPTX, який підходить для Power Point. Тут доступні основні функції з оформлення презентацій, кілька шаблонів дизайну, різноманітні шрифти, анімаційні ефекти та інші виразні інструменти.
 
Хоча в Google Docs і відсутні новомодні навороти, а функціональні можливості обмежені, творча людина завжди знайде вихід і зробить цікаву і красиву слайд-презентацію для свого вебінару. І це абсолютно безкоштовно!


Тобто підведемо висновки:
Плюси:
+ Управління функціями сервісу схоже на PowerPoint, що дозволяє користувачам не відволікатися від звичного інтерфейсу;
+ Презентації можна скачати в різних форматах і конфертувати, можно транслювати через різні офф-лайн сервіси;
+ Можна користуватися цим майже коли завгодно, не зважаючи на відсутність встановлених раніше офісних пакетів;
Мінуси:
- Деякі функції обмежені на відміну від звичного PowerPoint;
- Сервіси Google мають тільки он-лайн інтерфейс і встановити їх, аби користуватися офф-лайн нажаль неможливо.
Потужний он-лайн сервіс Slides
Slides - ще один порівняно новий онлайн-редактор для створення і демонстрації презентацій будь-якого рівня складності. Якщо ви плануєте представити проект в браузері, то за допомогою сервісу Slides можна змінювати HTML-розмітку, а також вносити коректування в CSS. Що важливо, експортувати слайди можна в будь-якому зручному форматі, а демонстрація презентації може бути виконана на комп'ютері або мобільному пристрої.
 
Але новий сервіс не такий вже і вдосконалений. Безкоштовно можна отримати лише набір базових функцій, потім за он-лайн пакет треба буде розраховуватися, хоча і не такою великою сумою грошей.
Інтерфейс редактора, звичайно, головоломний і поки ще не доведений до досконалості в наборі базових інструментів, але функціонал, в цілому, дуже цікавий. Чого тільки варте нелінійне оформлення слайдів!
Плюси:
+ Це он-лайн редактор з трохи більшою кількістю функцій, ніж у GoogleПрезентації, наприклад;
+ Можна створювати презентації будь-якого рівня;
+ Представити проект можна у браузері завдяки розмітці HTML;
+ Нелінійне оформлення слайдів;
+ Експортувати можна в будь-якому форматі презентацій та форматі PDF;

Мінуси:
- Інтерфейс сервісу ще не до кінця вдосконалений та має декілька помітних помилок;
- Безкоштовно можна отримати лише базові функції цього сервісу;
- Також функціонал он-лайн сервісу не є вдосконаленим, як і його інтерфейс.

Projeqt – багатофункціональний аналог Slides

Схожий на Slides інструмент по своїй адаптованості в діджитал-середовище та використання всілякого контенту з Інтернету. У Projeqt присутній вставка практично будь-якого інтерактивного елементу з веба, оживляючого презентацію: аж до живої RSS-стрічки, карти із Google, онлайн-опитування, відео з Youtube або музики з SoundCloud. Як і Slides, програма дозволяє створювати «багатошарові» презентації з навігацією в яку завгодно сторону, сприяючи сторітеллінгу.Переглядати і, що найголовніше, редагувати презентацію можна з будь-якого сучасного пристрої з виходом в інтернет.


Інтерфейс досить простий, розібратися в ньому не складає труднощів. З цікавих особливостей: присутній імпортування PowerPoint і PDF-файлів, що дуже зручно, а також вставка презентації куди завгодно в інтернеті.

Projeqt абсолютно безкоштовний і використовується дуже широко в освітніх цілях і виступах на конференціях. Якщо Ваша презентація сильно зав'язана на діджітале, то Projeqt розроблений спеціально для Вас.

Плюси:

+ Головним плюсом цього сервісу звісно ж є можливість імпортувати різний контент з Інтернет-середовища, будь-який контент, навіть з нових та невдосконалених сервісів;
+ Нелінійність слайдів, як і у Slides;
+ На відміну від Slides цей сервіс поки що безкоштовний;
+ Можливість експортувати презентації у будь-якому форматі;


Мінуси:

- Невдосконаленість інтерфейсу та функціоналу, але цього не вистачає і Slides;
- Майже усі можливості Projeqt є відображенням Slides.
Англомовний сервіс Piktochart
Piktochart (piktochart.com) - це сайт для створення інфографіки, звітів, інформаційних постерів і презентацій. Як і Prezi, це англомовний сервіс, який вимагає реєстрації (можна використовувати авторизацію за допомогою Facebook і Google+ ).

Презентацію можна створити як з чистого аркуша, так і на основі готового шаблону. При створенні презентації ви можете додавати в неї іконки і фотографії, текст і географічні карти, відео з YouTube і Vimeo, графіки та діаграми.

Є безкоштовна версія сервісу і платна професійна. У стартовій версії менше тем оформлення і графічних елементів, обмежена можливість завантаження власних зображень. Готову інфографіку не можна завантажити на комп'ютер в максимальному розмірі. Крім того, створена інфографіка та презентації забезпечуються водяним знаком Piktochart і розміщуються у відкритому доступі. У платній версії таких обмежень немає.

Готову презентацію можна опублікувати. При публікації ви отримаєте HTML-код для вставки на сторонні сайти. Також можна експортувати презентацію в графічному форматі, поділитися посиланням на неї в соціальних мережах.

Висновок:

Я вважаю, що плюси та мінуси цього сервісу розглядати необов’язково, тому що він дуже схожий за функціоналом на усі попередні розглянуті вище сервіси. Це свого роду аналог декількох популярних он-лайн сервісів для створення презентацій.
Prezi – найпопулярніший сервіс для створення презентацій 
он-лайн
Це модний в Європі хмарний сервіс для створення інтерактивних презентацій в режимі он-лайн. Він пропонує велику кількість цікавих рішень для візуалізації контенту через використання медіафайлів, векторної та іншої графіки. Крім того, тут вам буде запропоновано безліч заготовок, стилів і шаблонів, які прикрасять ваш контент і додадуть презентації жвавості.
 
Особливість сервісу — послайдові переходи і система масштабування (наближення, поворот і віддалення окремих об'єктів). Ресурс хоч і англомовний, але інтуїтивно зрозумілий у використанні і відмінно підходить для візуального супроводження онлайн-виступів. Всього декілька хвилин і презентація із стильним дизайном готова.
Плюси:
+ Презентації можна створювати разом, декілька користувачів можуть без обмежень працювати над одним проектом;
+ Публікацію презентації можна одразу зробити у якомусь блозі, або на сайті, також можна зберегти ії у будь-якому форматі та використовувати далі без використання Інтернету;
+ Є безкоштовний тестовий період;
Мінуси:
- Безкоштовний тестовий період дається тільки на місяць;
- Для того, щоб користуватися сервісом треба зарегуватися на сайті;
- Сервіс не має перекладу на російську, українську або інші мови, тому якщо Ви не знаєте англійської, то користуватися сервісом доведеться інтуїтивно.
Haiku Deck – сервіс для любителів мінімалізму
Haiku Deck — це максимально спрощений ресурс для швидкого створення барвистих презентацій. Що стосується інтерфейсу і юзабіліті, то сервіс побудований просто ідеально — у вас не піде жодної зайвої хвилини на знайомство з ним. Ви запускаєте редактор і відразу ж починаєте вставляти свої заголовки, зображення і тексти на слайди. Ніяких проблем! Користувачі, які звикли робити презентації в PowerPoint, відчувають повне полегшення, коли запускають Haiku Deck.

З його допомогою дуже просто оформити слайди для онлайн-виступу. Головна концепція — стиль мінімалізм (мінімум інформації на слайді). Тут не вийде задіяти складний графік, музику або відео. Сервіс дозволяє створювати презентації формату «картинка + текст», чого часто буває цілком достатньо для тьюторів та ведучих онлайн-заходів.
Плюси:
+ Мінімалізм та простота у користуванні;
+ Якісні шаблони;

Мінуси:
- Обмеженність безкоштовної версії сервісу;
- Обов’язкова регістрація на сайті.

Це були всі найпопулярніші у використовуванні он-лайн сервіси для створення презентацій, всі вони мають свої плюси і мінуси, переваги і недоліки, всі вони є в різному ступені зручними і індивідуальні в наявності тих чи інших функцій, так що вибір за користувачем.

Сервіси для створення презентацій

СЕРВІСИ ДЛЯ СТВОРЕННЯ ПРЕЗЕНТАЦІЙ


Вдала презентація - це половина успіху при просуванні товару, виступі на конференції або будь-якому іншому навчальному заході. У сучасному світі створювати презентації доводиться всім: і керівникам компаній, і маркетологам, і фахівцям з продажу, і студентам, і викладачам. Спростити процес покликані спеціальні інструменти і сервіси, яких існує достатня кількість. У цій доповіді зібрані деякі рішення, які допоможуть вам створювати і редагувати презентації.

1. Prezi
Цей модний в Європі хмарний сервіс для створення інтерактивних презентацій в режимі онлайн вже полюбився і нашим клієнтам. Він пропонує велику кількість цікавих рішень для візуалізації контенту через використання медіафайлів, векторної та іншої графіки. Крім того, тут вам буде запропоновано безліч заготовок, стилів і шаблонів, які прикрасять ваш контент і додадуть презентації жвавості.

Особливість сервісу — послайдові переходи і система масштабування (наближення, поворот і віддалення окремих об'єктів). Ресурс хоч і англомовний, але інтуїтивно зрозумілий у використанні і відмінно підходить для візуального супроводження онлайн-виступів. Всього декілька хвилин і презентація із стильним дизайном готова.

Серед переваг Prezi можна виділити можливість спільної роботи над проектом декількома користувачами, публікацію готової презентації в блозі або на сайті, збереження презентації для автономного показу без використання інтернету. Є безкоштовний тестовий період на місяць.

2. Документи Google (Google Docs)

Сьогодні це найпопулярніша альтернатива PowerPoint. Презентація, створена в хмарному сервісі Google Docs — просте і зручне рішення для тих, у кого немає офісних пакетів. Всі потрібні інструменти завжди під рукою, а явною перевагою буде можливість ділитися проміжними результатами з колегами та слухачами, обговорювати деталі проекту в режимі онлайн, зберігати презентації у віртуальному файл-менеджері..

Готові презентації завантажуються, як у форматі PDF (потім їх зручно роздрукувати), так і в форматі PPTX, який підходить для Power Point. Тут доступні основні функції з оформлення презентацій, кілька шаблонів дизайну, різноманітні шрифти, анімаційні ефекти та інші виразні інструменти.

Хоча в Google Docs і відсутні новомодні навороти, а функціональні можливості обмежені, творча людина завжди знайде вихід і зробить цікаву і красиву слайд-презентацію для свого вебінару. І це абсолютно безкоштовно!

 3. Haiku Deck

Цінителям мінімалізму сюди! Haiku Deck — це максимально спрощений ресурс для швидкого створення барвистих презентацій. Що стосується інтерфейсу і юзабіліті, то сервіс побудований просто ідеально — у вас не піде жодної зайвої хвилини на знайомство з ним. Ви запускаєте редактор і відразу ж починаєте вставляти свої заголовки, зображення і тексти на слайди. Ніяких проблем! Користувачі, які звикли робити презентації в PowerPoint, відчувають повне полегшення, коли запускають Haiku Deck.
З його допомогою дуже просто оформити слайди для онлайн-виступу. Головна концепція — стиль мінімалізм (мінімум інформації на слайді). Тут не вийде задіяти складний графік, музику або відео. Сервіс дозволяє створювати презентації формату «картинка + текст», чого часто буває цілком достатньо для тьюторів та ведучих онлайн-заходів.
Незважаючи на всю свою простоту і обмежені можливості, безкоштовна версія Haiku Deck надає всі необхідні функції,
включаючи вибір тем оформлення, фонові зображення, якісні шаблони, різні типи заголовків, вставку тексту, графіків і діаграм.

4. Easel.ly
пропонує безліч безкоштовних шаблонів для створення інфографіки. Всі структурні елементи майбутньої інфографіки можна налаштувати і відредагувати на свій смак.

У цьому сервісі є також бібліотека готових форм, стрілок, покажчиків і ліній для створення блок-схем, легке налаштування колірних палітр і шрифтів. Також наявна можливість додавати власну графіку для оформлення.

5. Piktochart
Інструмент безкоштовного створення інфографіки та схем для презентацій на основі введених даних. У нього є власний редактор схем і кольорової палітри, набір шрифтів і можливість завантаження фонів, форм і картинок.

Шаблони для підготовки інфографіки оснащені схематичною сіткою для того, щоб редагування та розміщення елементів було пропорційним.

У безкоштовній версії пропонується три базових шаблони.

 6. Infogr.am
Безкоштовний інструмент для створення схем, графіків і карт з можливістю завантаження відео та фото для створення інтерактивної інфографіки.

Всі дані для готової інфографіки вносяться в таблицю, що нагадує собою Excel. Їх можна редагувати в будь-який момент, а вбудований генератор автоматично оновить готову інфографіку. Після завершення всіх правок результат можна опублікувати на сайті Infogram, вбудувати код інфографіки в свій сайт або блог, а також поділитися посиланням із друзями за допомогою соціальних мереж.


7. GoAnimateСервіс допоможе вам створити сюжетну розповідь або історію, яка буде відбуватися з героєм.
У програмі є безліч анімованих персонажів, чоловічків. Ви можете самі задавати їх поведінку і дії. Для цього потрібно використовувати готові шаблони: герой може стрибати, бігати, говорити. Для прикладу подивіться анімаційне відео, створене в програмі.

 Для початку роботи потрібно зареєструватися на сайті: ввести ім'я, прізвище, назву компанії, вашу посаду і телефон. На електронну пошту прийде лист з посиланням для активації. Після - ви можете відразу перейти до створення відео. Є кілька стилів: бізнес, інтерактивна дошка, відеоінфографіка. А ще можна перемістити вашу презентацію, зроблену в Power Point в програму.

Після вибору шаблону ви потрапляєте на відеодоріжку, схожу на доріжки з професійних програм для монтажу. Ви можете додавати різні «сцени» з шаблонів або ж використовувати свої фотографії, текст, аудіо, музику, записати голос. Інтерфейс досить простий, а для кожної дії є підказки.
Мінус в тому, що сервіс англомовний, але підтримує введення тексту російською мовою. Базова підписка коштує $39 на місяць. Готовий ролик можна вбудувати на сайт, завантажити з високою роздільною здатністю або опублікувати в соціальних мережах. Протягом 14 днів сервісом можна користуватися безкоштовно.

8. «Поясняшки»
Це російськомовна програма, правда, працює тільки на платформі iOS для iPad. За допомогою неї можна створити мальоване відео і розповісти історію. Використовується принцип скрайбінга - зображення (малюнок від руки) створюється на ваших очах, і ваша мова синхронізується з появою малюнка.

Якщо ви не вмієте добре малювати - не страшно. Нехай це будуть начерки, схожі на дитячі малюнки, але навіть вони будуть виглядати в програмі привабливо. Можете піти іншим шляхом: писати слова, формули, терміни або схеми.

Програма коштує $1,72. Завантажити її можна в AppStore. До речі, на сайті сервісу написано, що творці готові до співпраці з фахівцями з краудфандінгом і інтернет-маркетологами.

9. SparkolPro

У цій програмі теж можна навчитися робити мальовані відеоролики. Весь сюжет буде покроково промальований від руки. Програма не працює онлайн, її потрібно встановити на свій комп'ютер. Безкоштовна пробна версія буде доступна протягом 7 днів.

Спочатку ви повинні зареєструватися: введіть ім'я, адресу електронної пошти, на неї вам надійде лист з підтвердженням, після підтвердження програма автоматично встановиться на комп'ютер. Установка займе кілька хвилин.

Після цього ви знову повинні ввести адресу і пароль. Вам відразу запропонують подивитися короткий навчальний ролик. Інтерфейс зрозумілий, але шаблони досить примітивні і умовні (хоча бібліотека велика, але вибрати виявляється не просто). Вибравши один з них, ви можете також додати текст або музику. У ролику рука намалює вам цей шаблон, а програма сама змонтує відео.

У вікні редактора немає кнопки «скасувати дію», потрібно скористатися ножицями, щоб видалити будь-якої елемент. Інтерфейс тільки англомовний. На сайті сервісу є повноцінна стрічка з новими відеооглядами, розпродажами тренінгів по мальованому відео і різними інструкціями про те, як працювати з програмою.


Список використаних джерел:
10.                       https://www.sparkol.com/en/
11.                       https://xplainto.me/
12.                       https://infogram.com/app/#/library
13.                       https://piktochart.com/